dilluns, 24 de maig del 2010

Bibliografia i informació del litoral de Cala Varques

Existeixen diversos articles que fan referència al modelat de l'àrea de Cala Varques, se'n pot destacar aquest article de per Francesc GRACIA, Bernat CLAMOR i Joan Josep LAVERGNE sobre les coves de la cala:

http://www.raco.cat/index.php/Endins/article/view/105380/153534

així com aquesta publicació més antiga de Miquel Trias i Francesc Mir que fa referència a totes les coves de la rodalia, entre elles la Cova des Pont, davant la qual el nostre grup.

http://www.raco.cat/index.php/Endins/article/view/104238/164336.

Sobre el carst del litoral oriental de Mallorca hi ha una obra que es pot considerar "definitiva" en tant que recull una quantitat immensa d'informació es tracta de la tesi doctoral del Dr. Joaquín Ginés, geògraf i professor associat del nostre departament amb el títol El karst litoral en el Levante de Mallorca: una aproximación al conocimiento de su morfogénesis y cronología. Aquesta obra es pot consultar al següent enllaç:

http://www.tesisenxarxa.net/TDX-0304105-103042/index.html#documents

Una obra general prou interessant per a conèixer millor el litoral de les Illes Balears és el llibre escrit pel geògraf Jaume Servera amb el títol Geomorfologia del Litoral de les Illes Balears. Editat per Documenta Balear, i que es troba a la venda a les llibreries a un preu assequible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada